Bra vid träning – prestationshöjande preparat

Home / Bra vid träning – prestationshöjande preparat

Bra vid träning – prestationshöjande preparat

För att maxa din träning och orka längre kan det vara bra med prestationshöjande preparat. Kanske låter det lite konstigt, men faktum är att många som idrottar, tränar på gym eller springer, använder sig av prestationshöjande preparat. Du behöver alltså inte vara elitidrottare för att dra nytta av detta. Många av de prestationshöjande medlen finns i ditt eget hem, exempelvis kaffe. Koffein som finns i kaffe gör att du blir piggare. För att orka träna ordentligt och länge, är koffein ett bra medel för att göra din träning bättre. Kaffe är förutom uppiggande även fettförbrännande.

Även proteinpulver kan ha bra effekter på din träning, särskilt om du bygger muskler. Många tillsätter proteinpulver i maten, när de bakar eller i sin smoothie. Proteinpulver gör dig även lite mättare vilket är bra om du försöker gå ner i vikt. Det finns många olika prestationshöjande preparat som ofta blandas för maximal effekt. Några exempel är glutamin, kreatin och niacin. Glutamin gör att du enklare kan bygga muskler. Dessutom gör ämnet det enklare för kroppen att ta upp näring samt att smälta maten. Kreatin används ofta i proteinpulver och har en stärkande effekt på musklerna. Många som tar kreatin upplever att deras muskler får mer styrka.

Använd naturläkemedel i din träning

Förutom proteinpulver, fettförbrännare och andra prestationshöjande medel, kan du även boosta din prestation med hjälp av naturliga medel. Ginseng är ett väldigt vanligt växtbaserat läkemedel som många använder i sin träning. Ginseng gör att prestationsförmågan blir på topp och att du blir piggare. Eftersom du måste vara pigg för att orka din träning kan du även använda dig av ingefära, rosenrot och guarana – alla har uppiggande effekt. Innan du väljer ett preparat är det viktigt att du kollar upp vad du behöver för just din träning. Kanske är det fettförbränning du vill ha, eller mer muskeluppbyggnad? Genom att fundera lite innan är det lättare att hitta ett prestationshöjande preparat som fungerar för din träning.

Träning kan få en extra boost om du använder prestationshöjande preparat