Naturläkemedel – vad och varför

Home / Naturläkemedel – vad och varför

Naturläkemedel – vad och varför

Naturläkemedel är ett bra alternativ till andra läkemedel. Naturläkemedel är, som namnet antyder, naturliga och gjorda av exempelvis örter och växter. Man kan säga att naturläkemedel är ett växtbaserat läkemedel. Många av oss känner oss sjuka på olika sätt, det kan vara allt från stress och trötthet till förkylningar, klåda och smärta. Dock kan du göra dig själv frisk utan att gå till doktorn. Receptbelagda mediciner kan självklart vara nödvändigt ibland, men väldigt ofta går det att bota sig själv med naturläkemedel. Ett naturligare alternativ som är väldigt användbart är örter av olika slag. Ofta kan du köpa örter i mataffären eller i hälsokostbutiker.

Några vanliga naturläkemedel du själv kan få tag på är blåbär, vitlök och tranbär. Blåbär har visat sig fungera väldigt bra mot allergier och åderbråck. Vitlök kanske du själv någon gång har använt i ett försök att bli av med en envis förkylning. Vitlök har en magisk förmåga att bota infektioner i kroppen. Ett annat naturläkemedel som fungerar bra mot förkylning är Enchincea – solhatt. Denna växt kan bota virusinfektioner och hjälpa ett nedsatt immunförsvar. Så nästa gång du ska dricka te, kom ihåg att du kan slänga i några ”magiska” örter också.

Få bot på vinterdepressionen med naturläkemedel

Ungefär en av tio svenskar lider varje år av en vinterdepression. För vissa är den mildare och för andra allvarligare. I Sverige skrivs det ut väldigt stora mängder av antidepressiva medel, något som såklart hjälper mycket men som även kan ha en negativ effekt. Det finns andra alternativ till receptbelagda medel, nämligen naturläkemedel. För att råda bot på en depression eller på nedstämdhet kan du använda Johannesört, en fantastisk ört som används i många hundratals år. Johannesört lindrar nedstämdhet, oro och kan hjälpa dig somna snabbare. Detta har visat sig ha en minst lika bra effekt vid depression som receptbelagda medel, åtminstone vid lindriga depressioner.

Naturläkemedel som Johannesört kan hjälpa dig vid nedstämdhet